16009 Innovasjonssenteret Ringebu

Innovasjonssenteret på Ringebu

Sted: Jernbanegata 4, Ringebu
Oppdragsgiver: Ringebu kommune
Areal: 1200 kvm
Hovedentrepenør: Fron Bygg AS
Status: Ferdigstilt 2017
Foto: Filippa Tredal

Ringebu bibliotek og innovasjonssenter er et ombyggingsprosjekt hvor eksisterende bank-/forretningsbygg og kontorbygg i Ringebu sentrum ble bygget om til offentlig bibliotek og innovasjonssenter. Innovasjonssenteret er et arbeidsfellesskap for gründerbedrifter og små foretak. Ved utformingen av arbeidsplassene ble det lagt stor vekt på fleksibilitet, variasjon i arbeidsformer og ulike typer formelle og uformelle møteplasser. Innovasjonssenteret er også planlagt utfra tanken om en landsbystruktur med Stortorget liggende som et bysentrum. Her på Stortorget ligger kaffebaren, et 8 meter langt lunsjbord i massiv furu, samt godt med plass til å kunne ha arrangementer foran storskjermen. 

Biblioteksdelen har utover de rene biblioteksfunksjonene også arealer for kulturarrangement, offentlige informasjon og møterom for lag- og foreninger.

Fargepaletten har enkelte innslag av dype toner. Sammen med innslag av naturmaterialer som tre, stein, og skinn danner dette en lun og behagelig atmosfære.

Biblioteket og innovasjonssenteret vil bli knyttet tett sammen med en åpen trapp. Trappa er planlagt med innovativ bruk av tre og utføres som en massiv tretrapp.