Kake og konsept

Formstøpt, gresk yoghurtfromasj med bringebærtilslag

Formstøpt, gresk vaniljeyoghurtfromasj med bringebærtilslag. Perfekt til fredagslunsjen.

Materialliste: 

Drensmasse:
225 g Digestivekjeks
1 ss brunt sukker
1 ts kanel
75 g smør

Resept:
3dl kremfløte
600 g gresk yoghurt med vaniljesmak
100 g melis
1 ts vaniljeekstrakt
Herder: 8 plater gelatin

Tilslag:
250 g store, friske bringbær

Utførelse: 

1. Knus kjeksen og bland med brunt sukker, kanel og smeltet smør. Komprimer massen i bunnen av egnet forskaling, springform ø240mm e.l. Sett formen kjølig.

2. Pisk krem av kremfløte og sett til siden. Bland yoghurt, melis og vaniljeekstrakt i en annen beholder. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Smelt dem deretter i i mikrobølgeovn til det er en flytende masse. Avkjøl i noen sekunder før du blander herderen godt inn i yoghurtblandingen. Tilsett deretter kremen i blandingen.

3. Legg bærene i forskalingen. Spar noen bær til pynt på toppen. Hell støpemassen forsiktig i forskalingen. Vær forsiktig så tilslaget ikke blir ujevnt fordelt. Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer. Pynt med friske bær før servering. 

Nam!