Sparebank 1, Ringebu

Sparebank 1, Ringebu

Sted: Ringebu
Byggherre: Sparebank 1 Gudbrandsdal
Areal: 300 kvm
Hovedentrepenør: Evensen & Evensen AS
Status: Ferdigstilt 2015
Foto: RAM arkitektur

Vi ble engasjert for å gjøre en mulighetsstudie på et aktuelt lokale for Sp1 Ringebu. Banken lå da plassert på et tilbaketrukket sted i Ringebu og de ønsket å bli mer synlige. Lokalet som dukket opp i prosessen lå i hjertet av Ringebu og viste seg å være svært ideelt for denne Sp1-avdelingen. Vi tegnet ut planløsning etter bankens ønsker, og endte med å hjelpe dem fra skisse til ferdigstillelse.

Oppgaven var å skape et attraktivt banklokale med kunden i sentrum. En bank på et lite tettsted fungerer også som et samlingspunkt. Her var ønsket å skape en avslappet og inviterende atmosfære med tilgjengelig kaffestasjon og myk møblering.

Fargepaletten er nøytral og dempet, men med innslag av en dyp blågrønn tone på enkelte veggpartier, ask i møbler, og tekstiler i ull i en dempet blå-grønn-brun fargeskala.

Det ble også etablert en døgnåpen minibanksone i inngangspartiet. Her var det naturligvis krav til robuste materialer, vi valgte derfor bl.a. å legge inn spiler i ask rundt automatene. Holdbart og delikat.