Teigveien 42

Teigveien 42

Sted: Teigveien, Lillehammer Byggherre: Grethe Kleveland og Baard Olav Jensen
Areal: 320 kvm BRA
Hovedentrepenør: Veidekke AS
Status: Ferdigstilt 2012
Foto: RAM arkitektur

Boligen ligger i et småhusområde og har nabobebyggelse på to sider, Teigvegen nedenfor og et friområde mot sørøst. Tomten er svakt skrånende mot sørvest og har gode sol- og utsiktsforhold.

Byggherrene ønsket en romslig bolig med løsninger tilpasset en aktiv familie på fire, med interesser som musikk, idrett, veterankjøretøy og ved! Boligen er derfor organisert slik at det i 1. etasje er flere rom/soner der familiemedlemmene kan holde på med sine aktiviteter i fred og ro, samtidig uten å forstyrre hverandre. I 2. etasje er det et stort felles oppholdsrom. De ønsket også en «naturlig» hage og skjermede uteplasser lett tilgjengelig fra boligen.

I 1. etasje ligger en fløy liggende langs kotene trukket godt inn i terrenget, og en annen fløy stikker fram, 90 grader på denne. 2. etasje er et enkelt saltaksvolum oppå den utstikkende fløyen. Taket på fløyen som er lagt inn i terrenget danner uteplasser og har en utebod på toppen mot nordvest. Fasader og tak er kledd med ubehandlet seinvokst furupanel.